مهاجرت انگلستان

مهاجرت کانادا

ویزای کار IMP کانادا | راحت ترین راه اخذ ویزای کار کانادا

این روزها تب‌وتاب مهاجرت به کانادا میان ایرانیان بسیار زیاد است و همه‌جا از راه‌های مهاجرت به این کشور صحبت می‌کنند. ویزای IMP کانادا نیز یکی از این روش‌هاست. کلمه IMP مخفف عبارت «International Mobility Program» به معنای برنامه انتقال بین‌المللی است که با عنوان برنامه IMP کانادا هم شناخته می‌شود. این روش برای واجدین شرایط یکی از راحت‌ترین و سریع‌ترین برنامه‌های مهاجرت به کاناداست؛ اما چه کسانی؟ ما در این نوشته به همه پرسش‌ها درباره ویزای IMP کانادا پاسخ می‌دهیم و از صفر تا صد این برنامه مهاجرتی را بررسی می‌کنیم. پس تا انتها همراهمان باشید.

ویزای IMP کانادا چیست؟

در همین ابتدای صحبت باید بدانید که IMP نه ویزا است و نه یک برنامه مهاجرت به کانادا، بلکه یک قرارداد بین‌المللی است که کشور کانادا با دیگر کشورها امضا کرده است؛ اما از آن‌جایی که با نام ویزا میان ایرانیان شناخته می‌شود، ما نیز تا انتهای نوشته با همین نام پیش می‌رویم.

در این روش مهاجرتی باید ثابت کنید که مهاجرت و کارکردن شما در کانادا سود زیادی در اقتصاد، فرهنگ و اجتماع این کشور دارد. اگر این موضوع توسط سازمان مهاجرت کانادا ثابت شود، آن‌گاه می‌توانید بدون نیاز به گرفتن LMIA و گذراندن پروسه‌های طولانی و طاقت‌فرسا، ورک‌پرمیت کانادا را به‌راحتی دریافت کنید و راهی این کشور شوید.

به طور کلی دو حالت برای مهاجرت کاری به کانادا وجود دارد؛ مهاجرت از طریق نیروی کار موقت خارجی  ((TFWP و مهاجرت با آی‌اِم‌پی (IMP). در نوع اول یعنی ((TFWP ، باید LMIA  داشته باشید؛ در حالی که برای ویزای IMP نیازی نیست. در نتیجه، بسیاری از مراحل و پیچیدگی‌های مهاجرت کاری به کانادا در این روش حذف می‌شود و می‌توان سریع‌تر و راحت‌تر به این کشور مهاجرت کرد.

برنامه‌های مهاجرتی ویزای کار IMP کانادا

ویزای IMP کانادا دارای ۶ برنامه مهاجرتی است که همه آن‌ها شامل حال ایرانی‌ها و کسانی که قصد راه‌اندازی کسب‌وکار در کانادا دارند، نمی‌شوند. با این حال بد نیست که حداقل با نام آن‌ها آشنا شوید.

  • ویزای کار پس از تحصیل (PGWP)
  • برنامه توافق نامه های تجارت آزاد (Free Trade Agreements)
  • برنامه مجوز کار بریجینگ (Bridging Open Work Permit)
  • برنامه تبادل جوانان (Yuoth Exchange Agreements )
  • برنامه انتقال درون شرکتی (ICT)
  • برنامه منفعت عمده (Significant Benefit)

در این نوشته بیشتر به روش آخر می‌پردازیم؛ چراکه بیشتر ایرانی‌ها با همین روش ویزای IMP را دریافت می‌کنند. با برنامه منفعت عمده، می‌توان به‌عنوان یک کارآفرین و فرد خوداشتغال، ورک‌پرمیت از نوع C11 را گرفت و با راه‌اندازی کسب‌وکار در کانادا، اقامت دائم این کشور را هم دریافت کرد. بنابراین از این به بعد هرجا صحبت از IMP شد، منظورمان کارآفرینی و خوداشتغالی در کانادا از طریق برنامه منفعت عمده و از طریق برنامه آی‌اِم‌پی است.

برنامه منفعت عمده چیست؟

ممکن است بسیاری از شما آشنایی با برنامه منفعت عمده نداشته باشید. بگذارید مهم‌ترین معیارهای منفعت عمده اقتصادی را بررسی کنیم. باید بدانید که کسب‌وکار شما تا چه اندازه می‌تواند به کانادا منفعت اقتصادی برساند. مثلا چقدر می‌تواند در رابطه با ایجاد شغل برای کانادایی‌ها، بهبود اقتصاد محلی، ارائه محصولات و خدمات متمایز و صادرات خوب عمل کند.

علاوه بر این، باید متوجه شوید که بیزینس شما چقدر پتانسیل توسعه دانش دارد. اقداماتی مانند ایده‌پردازی و تولید فناوری‌های جدید، خدمات و محصولات نوآورانه و کمک به ارتقای دانش فنی در حوزه خودتان.

برنامه IMP کانادا مناسب چه افرادی است؟

افراد صاحب شرکت یا پروانه‌های تجاری، مدیران ارشد، اشخاصی که در بخش‌های صنعتی و تولیدی فعالیت مدیریتی دارند و می‌خواهند کسب‌وکار جدیدی در کانادا راه‌اندازی کنند، می‌توانند سراغ برنامه IMP کانادا برای مهاجرت بروند.

شرایط ویزای IMP کانادا

برای دریافت ویزای IMP کانادا باید از شرایطی برخوردار باشید که در جدول زیر آن‌ها را نام برده‌ایم:

سن

بین ۲۵ تا ۶۰ سال

مدرک تحصیلی

حداقل لیسانس

سابقه کار

از نوع مدیریتی به مدت حداقل ۱ سال در ۳ سال گذشته

مدرک زبان

الزامی نیست

سهم مشارکت متقاضی اصلی

حداقل ۵۰درصد

هزینه ویزای IMP کانادا

برای تعیین میزان دقیق هزینه ویزای IMP کانادا باید معیارهای مختلفی را در نظر گرفت. به طور کلی هزینه‌های این ویزا به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ دسته اول مربوط به هزینه‌های دولتی گرفتن ویزاست و دسته دوم را هزینه‌های تمکن مالی تشکیل می‌دهند.

۱. هزینه های دولتی گرفتن ویزا

ورک‌پرمیت (برای هر نفر)

۱۵۵ دلار کانادا

صدور جاب‌آفر

۲۳۰ دلار کانادا

انگشت‌نگاری

۸۵ دلار کانادا

مجوز اقامت موقت

۲۰۰ دلار کانادا

ویزای تحصیلی (برای فرزندان)

۱۵۰ دلار کانادا برای هر نفر

ترجمه مدارک، گرفتن بلیط هواپیما و هزینه‌های متفرقه

بسته به زمان و شرایط متغیر است

۲. تمکن مالیِ ۱ساله برای ویزای IMP کانادا

۱ نفر

۲۶۶۲۰ دلار کانادا

۲ نفر

۳۳۱۴۰ دلار کانادا

۳ نفر

۴۰۷۴۲ دلار کانادا

۴ نفر

۴۹۴۶۶ دلار کانادا

هر نفر که اضافه شود

۷۱۷۲ دلار کانادا

دقت کنید که داشتن تمکن مالی جزو شرایط اصلی است و نباید آن را پشت گوش انداخت. چراکه برای گرفتن ویزا و متقاعدکردن آفیسر درباره داشتن منابع مالی کافی برای خرج‌ومخارج زندگی در کانادا امری ضروری محسوب می‌شود. همچنین می‌توانید تمکن مالی را به‌صورت نامه بانکی یا حساب‌های ارزی نشان دهید. با این حال پیشنهاد می‌کنیم برای تعیین میزان دقیق هزینه‌ها، با وکیل‌های مهاجرت «گت کانادا ویزا» تماس بگیرید تا شما را به‌خوبی راهنمایی کنند.

مراحل دریافت ویزای IMP کانادا

از زمانی که تصمیم به دریافت ویزای IMP کانادا می‌گیرید تا گرفتن اقامت دائم این کشور، باید مراحل زیر را طی کنید:

۱. راه‌اندازی یا خرید یک کسب‌وکار

این‌که تصمیم به راه‌اندازی یا خرید یک کسب‌وکار بگیرید، به رزومه و شرایط شما بستگی دارد؛ با این حال ما خرید یک بیزنس را به همه توصیه نمی‌کنیم و قبل از اقدام به این کار، باید شرایط را به‌خوبی سنجید. بنابراین بهتر است روی راه‌اندازی یک شرکت جدید در کانادا تمرکز کنید. اگر از قبل در ایران شرکت داشته باشید، بسیار بهتر است؛ چراکه می‌توانید شرکت کانادایی‌تان را به‌عنوان یک شعبه جدید از شرکت‌تان  (Branch)، یا یک زیرمجموعه (Subsidiary) یا یک شرکت وابسته به آن (Affiliate) ثبت کنید.

۲. ثبت شرکت و گرفتن مجوزها

از آن‌جایی که ثبت شرکت و دریافت مجوزهای لازم از دولت کانادا نیاز به تسلط خوبی به زبان انگلیسی و قوانین این کشور دارد، بهتر است سراغ یک وکیل تجاری باتجربه و متخصص بروید. این وکیل همه امور مربوط به ثبت شرکت، گرفتن مجوزها، ثبت آدرس مجازی یا واقعی برای شرکت و تمام کارهای اداری لازم را برای شما انجام می‌دهد.

در این مرحله، کسب‌وکار شما اجازه شروع فعالیت را می‌گیرد. برای شروع کار، نیاز به مدیر و نیرو متخصص دارید که می‌توانید با عنوان مدیر یا نیروی متخصص برای کار در این کسب‌وکار به کانادا مهاجرت کنید؛ اما قبل از تایید مجوز شما برای مهاجرت، باید مرحله بعدی را به سرانجام برسانید.

۳. نوشتن یک بیزنس‌پلن قوی

مهم‌ترین بخش در مهاجرت به کانادا از طریق برنامه آی ام پی، تهیه و ارائۀ بیزنس‌پلن است. این بیزنس‌پلن تاثیر مستقیم در نظر آفیسر و اداره مهاجرت کانادا برای تایید یا ریجکت‌شدن شما دارد. از آن‌جایی که این طرح کسب‌وکار از فیلترهای مختلفی عبور می‌کند و افراد متخصص درباره آن نظر می‌دهند، به‌هیچ‌وجه به دورزدن آن فکر نکنید. نکاتی که در تهیه بیزنس‌پلن باید به آن‌ها دقت کنید، به شرح زیر هستند:

  • داشتن یک مدل کسب‌وکار (Business Model) شفاف و قابل فهم؛
  • مشخص‌کردن استراتژی‌های کسب‌وکار و اهداف بلندمدت و کوتاه‌مدت آن؛
  • تعیین برنامه‌های توسعه شرکت، ارائه خدمات و محصولات جدید؛
  • مشخص‌کردن برنامه‌های جذب و استخدام نیرو به‌خصوص استخدام کانادایی‌ها.

۴و۵. گرفتن ورک‌پرمیت، ویزا و مهاجرت

حال شما باید به‌عنوان یک فرد خوداشتغال برای ورک‌پرمیت C11 درخواست ‌دهید. بعد از صدور ورک‌پرمیت کانادا، ویزای ۱ساله به شما داده می‌شود که می‌توانید با آن به کار و زندگی در کانادا مشغول شوید. البته این ویزا قابل تمدید است و امکان گرفتن اقامت دائم هم با آن وجود دارد.

۶. گرفتن اقامت دائم

بعد از ۱ سال کارکردن در کانادا می‌توانید از طریق برنامه اکسپرس انتری یا برنامه‌های مهاجرت استانی کانادا برای اقامت دائم این کشور درخواست دهید. البته به این شرط که کسب‌وکار شما در این مدت همچنان موفق باشد.

مزایای مهاجرت به کانادا از طریق ویزای IMP

روش‌های مختلفی برای مهاجرت به کانادا از طریق ثبت بیزنس و شروع کار وجود دارد؛ اما این روش مانند میان‌بُری است که نیازی بهLMIA  هم ندارد و مسیر ساده‌تری پیش روی افراد قرار می‌دهد. از مزایای مهاجرت با این روش می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تمام مراحل بررسی پرونده، صدور ویزا و مهاجرت در زمانی کوتاه انجام می‌شود؛
  • نیازی به داشتن مدرک زبان نیست؛ (البته داشتن آن شانس دریافت ویزا را بالا می‌برد.)
  • افراد با رنج‌های سنی‌ مختلف می‌توانند برای آن اقدام کنند؛
  • هزینه این روش نسبت به دیگر روش‌های مهاجرت کسب‌وکار مناسب‌تر است؛
  • در این روش می‌توان همسر و فرزندانتان را هم با خود ببرید؛
  • انتخاب شهر و استان محل زندگی و ثبت شرکت با خودتان است؛
  • اگر به‌صورت هدفمند و کم‌نقص فعالیت خود را در این کشور ادامه دهید، شرایط اقتصادی و فضای تجاری برای رشد و سوددهی شرکت شما هم به‌خوبی فراهم می‌شود.

مدارک لازم برای دریافت ویزای IMP کانادا

برای دریافت ویزای آی ام پی کانادا از نوع ورک‌پرمیت C11، باید مدارک زیر را تهیه کنید:

  • ترجمه کارت ملی و تمام صفحات شناسنامه
  • اصل و اسکن تمام صفحات پاسپورت (با حداقل ۲ سال اعتبار)
  • ترجمه و اسکن کارت پایان‌خدمت (برای آقایان)
  • دو قطعه عکس استاندارد
  • ترجمه سند ازدواج (در صورت متاهل‌بودن)
  • ترجمه مدارک شناسایی اعضای خانواده
  • ترجمه سوءپیشنه

مدت زمان دریافت ویزا در برنامه IMP کانادا

از آن‌جایی که در این روش نیازی به صدور LMIA نیست، اداره مهاجرت کانادا پرونده شما و همراهانتان را از مسیر «Global Skills Strategy» یا GSS و فقط در ۲ هفته بررسی می‌کند. البته این زمان ۲هفته‌ای برای کسانی است که همه مراحل پیش‌نیاز را به‌خوبی طی کرده باشند و همه مدارکشان کامل است.

صدور ورک‌پرمیت برای ایرانیان حدود ۵ تا ۶ ماه زمان می‌برد. توجه داشته باشید که ممکن است این زمان از جانب اداره مهاجرت کم یا زیاد شود. تکمیل مدارک، انگشت‌نگاری و انجام مراحل قانونی راه‌اندازی شرکت هم تقریبا حدود ۱ تا ۳ ماه طول می‌کشد. بنابراین به نظر ما روی ۱ سال حساب کنید که نسبت به صف‌های شلوغ مهاجرت کاری به کانادا زمان مناسبی محسوب می‌شود.

سخن آخر

با گفته‌هایمان در این نوشته، می‌توان به این نتیجه رسید که اگر نمی‌خواهید در صف‌های طولانی صدور ویزا بمانید. اگر حوصله شرایط سخت و پیچیده دیگر روش‌های مهاجرتی را ندارید و دوست دارید در مدت زمانی کوتاه به کانادا مهاجرت کنید و بتوانید برای همیشه در این کشور بمانید، ما به شما روش IMP را پیشنهاد می‌کنیم. با داشتن یک بیزنس‌پلن قوی و سابقه کار تخصصی یا مدیریتی مفید، می‌توانید کسب‌وکار خود را در کانادا راه‌اندازی کنید و آینده‌ای روشن برای خود بسازید. در هر کجای این مسیر هم به همراهی نیاز داشتید، می‌توانید روی کمک «گت کانادا ویزا» حساب کنید.

برای اطلاعات بیشتر می‌توانید به وبسایت رسمی دولت کانادا مراجعه فرمایید.

مقالات مرتبط

ویزای تحصیلی

ویزای بیزینس و کاری

شما عزیزان می‌توانید از طریق فرم ارزیابی با مشاوران ما جهت راهنمایی بهتر در ارتباط باشید.

Address: 20 Olympia House, Armitage Road London, United Kingdom

Telephone: 0044 203 137 9290

Email: [email protected]

شما عزیزان می‌توانید از طریق فرم ارزیابی با مشاوران ما جهت راهنمایی بهتر در ارتباط باشید.

Address: 20 Olympia House, Armitage Road London, United Kingdom, N20 0FF

Telephone: 0044 203 137 9290

Email: [email protected]